Grønland er et fantastisk land at rejse til

rejser til grønland sommer

Livet i Østgrønland strækker sig på tærsklen til modernitet. Den lokale købmand er overraskende velassorteret, og en nærliggende boghandel tilbyder langsomt men pålideligt internet. I den lille beskyttede havn på grønland viser jæger deres nyligt vundne stenbrud: et par ringede sæler. Indfanget ved hjælp af haglgeværer og motorbåde, sælges tætningerne ved hjælp af improviserede ankre, der er fastgjort til provisoriske bøjer i havnen, hvor de vil marinere i gas- og olieindvundet havvand, indtil det er på tide at slagte dem til et måltid. I en anden del af byen indstillede mænd et massivt lærred af isbjørneskind – legalt opnået af indfødte jægere for at tørre på et lurvet træstativ. rejser til grønland sommer er værd at prøve.

I de varmeste sommermåneder i august og september lever denne isolerede region op til det ofte “grønlandske” navnebror. Bløde grønne græs er dekoreret med plader af farverige blomster. I grøndland løber Jorden mest forurenede floder tydeligt; Det er nemt at se detaljerne i matrixen af ​​småsten i flodlejet. I udkanten af ​​byen er en fredelig kirkegård udsmykket med tusindvis af plastikblomster, hvoraf ingen synes klæbrig eller ude af sted ved bunden af ​​vejrkrydsninger.

Grønland rejser er nordens guld

Hvis man forlader byen med båd, bliver man straks kastet ind i et grønland med smuk, rolig ørken. Der er seks mindre landsbyer i regionen, hvoraf nogle er vært for befolkninger på under 50 personer. De findes i små lommer med kommerciel levedygtighed, selv om mange er på vej til udryddelse. De fleste af disse mennesker vil flytte til Tasiilaq, hvilket bidrager til den beskedne befolkningstilvækst. Ørkenen, der adskiller disse landsbyer, er enorm, vild og tilsyneladende uendelig. Der er lille dyreliv i vandet eller i landet. Den arktiske ræv er de største rovdyr, der findes, selv om de strejfene isbjørne undertiden rejser her fra deres højborg i nord. Uforudsigelige isdannelser begrænser tilstedeværelsen af ​​store marine pattedyr.

Bjergene fra nogle af de ældste sten på jorden stiger over 3.000 meter fra havet og fortsætter i en indre kæde, så langt øjet kan se. Blændende gletsjere snoer sig gennem dale som magiske tæpper til uendelig, deres huder deles med frygtelige sprækker. Grønland er selv i kystnære ekspeditioner er det svært at lave land på grund af manglen på strandstrande.

Grønland er hele rejsen værd

En af de sjældne flade dale, vi støder på, er hjemsted for en uventet scene: de rustede ruiner af en amerikansk verdenskrigs æra militærbase. Grønland var en vigtig udpost for både akse og allierede i 2. verdenskrig, fordi den gav strategiske meteorologiske indsigter til europæiske kampagner. Stormene, der fejede over det østlige Grønland, gjorde uundgåeligt vej til det europæiske fastland, og det vidste, at når man skulle orkestrere luftangreb i forhold til vejret, var det yderst vigtigt. Den base, vi padlede op til, var en af ​​de blå øst stationer, som fortsatte med at fungere kort tid efter krigen som reaktion på den nye trussel om den kolde krig. Da grønlandsbasen abrupt blev forladt i 1950’erne, blev der gjort lidt for at rydde op. Som et resultat, tusindvis af brændstof tromler i landskabet. Tusindvis af gamle lastbiler er i forskellige stadier af nedbrydning, “Firestone” -logoerne er stadig helt læselige på deres fladede dæk. Fordi Grønlands regering næsten ikke fungerer som en samarbejdsenhed, er oprydning af basen ikke uden prioritet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *